This ar presents you various set of Mock Tests associated to internet Services Framework. You deserve to download this sample mock exam at her local an equipment and deal with offline at your convenience. Every mock test is gave with a mock test an essential to let you verify the final score and also grade yourself.

You are watching: Which of the following statements is true of web services?

*
Mock Test ns Mock check II Mock check III Mock check IVWeb services Mock Test ns

Q 1 - which of the following is true around Web services?

A - net services are open up standard (XML, SOAP, HTTP etc.) based internet applications.

B - web services communicate with other net applications because that the objective of trading data.

C - internet Services can convert your existing applications into Web-applications.

D - every one of the above.


Q 2 - i m sorry of the complying with is true around Web service?

A - the is accessible over the web or private (intranet) networks.

B - It supplies a standardized XML message system.

C - that is not tied to any type of one operating mechanism or programming language.

D - every one of the above.


Q 3 - i m sorry of the complying with is true about Web service?

A - that is self-describing via a usual XML grammar.

B - the is discoverable via a simple find mechanism.

C - Both the the above.

D - none of the above.


Q 4 - i beg your pardon of the adhering to is true around Web service?

A - A internet service allows communication amongst various applications by using open up standards such as HTML, XML, WSDL, and also SOAP.

B - you can build a Java-based web company on Solaris that is obtainable from her Visual simple program the runs ~ above Windows.

C - you can likewise use C# to build brand-new web services on home windows that deserve to be invoked from your net application that is based on JavaServer Pages (JSP) and also runs ~ above Linux.

D - all of the above.


Q 5 - i beg your pardon of the complying with is a contents of a Web service architecture?

A - SOAP

B - UDDI

C - WSDL

D - all of the above.


Q 6 - What is the function of XML in a net service?

A - A internet services takes the help of XML come tag the data, format the data.

B - A web company takes the aid of XML to carry a message.

C - A web service takes the help of XML to explain the ease of access of service.

D - nobody of the above.


Q 7 - What is the objective of SOAP in a web service?

A - A internet services bring away the aid of SOAP to tag the data, style the data.

B - A web organization takes the assist of SOAP to deliver a message.

C - A web organization takes the aid of SOAP to explain the accessibility of service.

D - no one of the above.


Q 8 - What is the purpose of WSDL in a internet service?

A - A internet services take away the assist of WSDL come tag the data, style the data.

B - A web business takes the aid of WSDL to deliver a message.

C - A web business takes the help of WSDL to define the access of service.

D - no one of the above.


Q 9 - i m sorry of the complying with is a advantage of utilizing a net service?

A - web services allows you to disclose the functionality of your existing password over the network. Once it is exposed top top the network, various other application can use the usability of your program.

B - net services allow various applications to talk to every other and share data and also services amongst themselves.

C - web services use standardized market standard protocol because that the communication.

D - every one of the above.


Q 10 - which of the following is a advantage of making use of a web service?

A - internet services use SOAP over HTTP protocol, so you deserve to use your existing low-cost internet for implementing internet services.

B - every the four layers (Service Transport, XML Messaging, organization Description, and also Service discovery layers) usage well-defined protocols in the internet services protocol stack.

C - Both the the above.

D - no one of the above.


Q 11 - which of the following is correctly specifying web business interoperability?

A - net services permit various applications to talk to every other and also share data and also services among themselves.

B - other applications can also use the internet services.

C - web services are supplied to do the applications platform and modern technology independent.

D - every one of the above.


Q 12 - i beg your pardon of the complying with is correctly specifying loosely coupled architecture of internet service?

A - A consumer of a web organization is no tied to the web service directly.

B - The web company interface can adjust over time without compromising the client"s capacity to communicate with the service.

C - Adopting a loose coupled architecture tends to make software application systems more manageable and enables simpler integration in between different systems.

D - every one of the above.


Answer : D

Explaination

All of the over options space true about loosely coupled architecture of web service.


Q 13 - which of the following is true around Web solutions RPC?

A - web services enable clients come invoke procedures, functions, and methods on far objects using an XML-based protocol.

B - Remote actions expose input and output parameters that a web business must support.

C - A web business supports RPC by providing services of its own, indistinguishable to those the a classic component, or by translating just arrive invocations into an invocation of an EJB or a .NET component.

D - every one of the above.


Q 14 - which of the complying with is true around behavioral qualities of net services?

A - web Services offers XML in ~ data representation and also data transportation layers.

B - A customer of a web service is not tied to that web organization directly.

C - Businesses and the interfaces the they expose must be coarse-grained. Net services an innovation provides a natural method of defining coarse-grained solutions that accessibility the best amount of service logic.

D - all of the above.


Answer : D

Explaination

All that the over options space true around behavioral features of web services.


Q 15 - i beg your pardon of the complying with is true about behavioral qualities of net services?

A - Asynchronous clients retrieve their an outcome at a later point in time, when synchronous clients receive their an outcome when the company has completed.

B - A web service supports RPC by offering services that its own, tantamount to those the a traditional component, or by translating just arrived invocations into an invocation of an EJB or a .NET component.

C - web services assistance the transparent exchange of documents to facilitate service integration.

D - every one of the above.


Answer : D

Explaination

All that the above options are true about behavioral attributes of internet services.


show Answer

Q 16 - i beg your pardon of the adhering to is the benefits of having actually XML based net services?

A - using XML eliminates any type of networking, operation system, or communication binding.

B - web Services based applications are very interoperable application at their main point level.

C - Both of the above

D - none of the above.


Answer : C

Explaination

Both the the above options room the benefits of having XML based web services.


present Answer

Q 17 - which of the complying with is the benefits of net services gift loosely coupled?

A - The web service interface can readjust over time without compromising the client"s capacity to interact with the service.

B - Adopting a loose coupled architecture tends come make software application systems more manageable and permits simpler integration between different systems.

C - Both that the above

D - no one of the above.


Answer : C

Explaination

Both that the over options space the services of having actually XML based internet services.


show Answer

Q 18 - i beg your pardon of the complying with is exactly statement around Synchronicity?

A - Synchronicity refers to the binding of the customer to the execution the the service.

B - In synchronous invocations, the customer blocks and also waits for the service to finish its operation prior to continuing.

C - Asynchronous operations permit a customer to invoke a service and then execute various other functions.

D - every one of the above.


Answer : D

Explaination

ALL that the over statements space correct with respect to Synchronicity.


present Answer

Q 19 - which of the complying with is no a core role in Web company architecture?

A - company Provider

B - company Requestor

C - company Registry

D - organization Locator


Answer : D

Explaination

Service Locator is not a core role in Web service architecture.


show Answer

Q 20 - i m sorry of the following duty of web service architecture implements the service and also makes it obtainable on the Internet?

A - business Provider

B - company Requestor

C - business Registry

D - none of the above.


Answer : A

Explaination

The service Provider implements the service and also makes it accessible on the Internet.


display Answer

Q 21 - i m sorry of the following function of net service design utilizes an existing web business by opening a network connection and also sending one XML request?

A - organization Provider

B - organization Requestor

C - organization Registry

D - no one of the above.


Answer : B

Explaination

The organization Requestor makes use of an existing web service by opening a network connection and also sending one XML request.


present Answer

Q 22 - i m sorry of the following function of web service architecture provides a central place where developers can publish new services or discover existing ones?

A - company Provider

B - business Requestor

C - business Registry

D - nobody of the above.


Answer : C

Explaination

The organization Registry gives a central place where developers have the right to publish new services or find existing ones. It as such serves together a centralized clearing home for companies and also their services.


show Answer

Q 23 - i m sorry of the complying with is not a core layer in Web service Protocol Stack?

A - service Transport

B - XML Messaging

C - business Description

D - service Locator


Answer : D

Explaination

Service Locator is no a core layer in Web organization Protocol Stack.


show Answer

Q 24 - i m sorry of the following layer in Web business Protocol stack is responsible for delivering messages between applications?

A - business Transport

B - XML Messaging

C - service Description

D - business Discovery


Answer : A

Explaination

Service carry is responsible for moving messages between applications.

See more: //Pdf//~ * Healing Back Pain The Mind-Body Connection Pdf /Book)


display Answer

Q 25 - which of the complying with layer in Web organization Protocol ridge is responsible for encoding messages in a usual XML format so the messages can be construed at either end?

A - business Transport

B - XML Messaging

C - service Description

D - service Discovery


Answer : B

Explaination

XML messaging is responsible for encoding message in a usual XML style so that messages have the right to be interpreted at one of two people end.


show Answer
Answer sheet question Number Answer an essential
1 D
2 D
3 C
4 D
5 D
6 A
7 B
8 C
9 D
10 C
11 D
12 D
13 D
14 D
15 D
16 C
17 C
18 D
19 D
20 A
21 B
22 C
23 D
24 A
25 B

Download
web_services_questions_answers.htm
Previous page Print Page
Next page
Advertisements
conserve Close